U Delnicama metar snijega, na Zavižanu dva, bura ometa promet

S burom na Kvarneru, snježna priča se većinom završila. Ima ga još samo ponegdje u priobalju gdje stže nošen jakom burom iz gorja.

Zbog jakog vjetra na snazi su i dalje brojne zabrane, ali je bolje nego u prvom dijelu utorka kada je popis zabrana bio i veći.

Uz buru i nema nekih događanja, kako to uobičajeno i biva. Zato se u gorju nastavilo i danas zatrpavanje. Delnice su službeno u 7 sati imale izmjereno 97 cm snijega (sada preko metar), Crni Lug 80 cm, a Parg 79 cm.
Ima ga i u Lici, 73 cm na Plitvicama, 51 cm u Gospiću, a 42 u Otočcu. Od ostalih područja, na Sljemenu je 77 cm, Ogulinu 61 cm, Slunju 56 cm, a logično, na Zavižanu ga je najviše, i to 199 cm.
Od lokacija na kojima snijeg nije prečesta pojava, izdvojit ćemo Pazin s 13 cm.

Kako je glavna vijest bila snijeg, kiša je pala posve u drugi plan. U Malom Lošinju službeno je u utorak u 7h izmjereno 17 mm, u Rabu 7 mm, dok je u Rijeci izmjereno 5 mm.

Vrijeme će se posvuda smiriti, idućih dana očekuje se i dosta sunca, ali će jutra, posebno na lokacijama sa snijegom, biti i vrlo hladna.

Na kraju rekapitulacija. Obilan snijeg pao je u gorju kao i mjestimice u najvišim dijelovima riječkog prigrada. Snijeg je stvorio pokrivač na riječkom području iznad 300 metara, dok je niže bilo padanja snijega. Zabijelili su se i dijelovi Krka i Cresa, dok je Istra, posebno unutrašnjost, dobila i solidan pokrivač, a i na istočnoj obali došlo je do formiranja snježnog pokrivača.

Sve smo popratili putem niza vijesti kojih se možete prisjetiti ispod.

-> ZIMSKI POČETAK TJEDNA | Snijeg moguć mjestimice i na Kvarneru, u Gorskom kotaru i deblji pokrivač

-> Snijeg zabijelio riječko područje

-> Obilan snijeg u središnjoj Istri

-> Snijeg pao i na Krku i Cresu

Naslovna: Tršće | Diana Zbasnik

Otočac, Paula Filipović

Sličan sadržaj