Više kiše kvarnerskim otocima od zadnje ciklone / Stiže hladna fronta te olujna bura s orkanskim udarima

gfsopeu12_15_1

Posljednja je ciklona manje kiše donijela riječkom području, ali je svejedno u Rijeci palo dovoljno kako bi se postigao novi oborinski rekord za studeni koji sada iznosi 486.4 mm.

Ni ostale postaje riječkog područja nisu dobile neku značajniju kišu, ali je kiše zato osjetno više bilo na otocima. Na službenoj postaji u Malom Lošinju ciklona je do nedjelje u 7h donijela 32 mm kiše, a u Rabu je izmjereno 19 mm.

Niti u Gorskom kotaru kiše nije bilo u značajnijim količinama, ali i gore je studeni iznaprosječan s oborinama.

Najviše kiše od ciklone dobila je Dalmacija, ali i Istra. U Pazinu je od ciklone palo i blizu 70 mm kiše, na pulskom području blizu 50 mm, a u Dalmaciji većinom oko 30 mm. Najmanje kiše dobila je unutrašnjost zemlje.

Kiša pomalo postaje prošlost, a na scenu će uskoro stupiti zahladnjenje s burom.

Olujna bura s orkanskim udarima, u gorju moguć snijeg

Kišu je donijela ciklona iz zapadnog Sredozemlja, koja odmiče na istok, a sa sjevera Europe se spušta hladna fronta nakon koje će ojačati anticiklona te konačno donijeti stabilizaciju vremena uz osjetno niže temperature zraka.

S prolaskom fronte bit će i prolaznih oborina. Tako sa zahladnjenjem u prvom dijelu ponedjeljka u gorju može biti slabog snijega i susnježice, a na Kvarneru i mjestimične kiše, na istočnom priobalju i malo snijega nošenog burom.

Bura će i u Rijeci biti jaka s olujnim udarima u ponedjeljak, a na istočnom priobalju i olujna s orkanskim udarima. U gorju će biti olujnog sjeveroistočnjaka s orkanskim udarima. Sve to osigurava pad temperature zraka koji će biti značajno ispod prosjeka za doba godine.

Pad temperature još će biti izraženiji u utorak kada će gorje cijeli dan biti u debljem minusu, a jutarnji minusi mjerit će se i uz obalu te ponegdje na otocima. U gorju je još i tijekom prvog dijela utorka moguć uglavnom slab snijeg, a zatim će i tamo doći do stabilizacije vremena. Slabljenje bure na Kvarneru, očekuje se u drugom dijelu dana.

Toplije vrijeme očekuje se od srijede s puno sunca, iako s hladnim jutrima, a nove oborine vide se u subotu.

Registrirajte se i saznajte još više detalja putem naše REDOVNE I DETALJNE PROGNOZE, koja se po potrebi obnavlja i više puta dnevno za razliku od jednom napisanih tekstova koje ne ažuriramo s promjenama sinoptičke situacije.
——————————————-
Svi NEREGISTRIRANI korisnici koji žele PROGNOZU NA ZAHTJEV za točno određenu lokaciju u točno određeno vrijeme, mogu je dobiti ISKLJUČIVO na broju 060 590 590 gdje na jednoj od opcija ostavljaju lokaciju i vrijeme, te kontakt mobitel na koji šaljemo prognozu.
REGISTRIRANI korisnici svoju prognozu na zahtjev mogu zatražiti i nama u inbox ili putem maila.

Sličan sadržaj