VRIJEME ZA VIKEND I U NOVOM TJEDNU: SUNCE I TOPLINA, SRPANJSKE VRUĆINE POTKRAJ IDUĆEG TJEDNA?


Donosimo vam pregled očekivanih meteoroloških prilika u danima koji su pred nama.

Na sinoptičkoj karti Europe vidljivo je da većim dijelom kontinenta dominira anticiklona, dok se ciklonalni sustavi nalaze na jugozapadu i istoku Europe, a upravo ta anticiklona razlog je da idućih dana nećemo imati što previše za pisati o vremenu, ali i dalje nećemo osjetiti srpanjske vrućine.

Vrijeme za vikend u našoj županiji tako će biti većinom sunčanio, vrlo toplo ili vruće. Možda tijekom subote bude lokalnog razvoja, posebno u riječkom zaleđu i Gorskom kotaru, iz kojeg može pasti koja kap kiše, ali to bi u principu trebalo biti sve. Subota na Kvarneru s temperaturama oko 30 ili malo iznad, dok će u Gorskom kotaru, temperature biti uglavnom oko 25°C. Nedjelja nešto vjetrovitija pa se očekuje da će biti i malo svježija.

U novom tjednu vrijeme bez promjene. Zadržat će se pretežno ili djelomice sunčano, uglavnom bez mogućnosti nestabilnosti. Temperature i dalje vrlo ugodne s obzirom da ulazimo u 3. dekadu srpnja, u kojoj bi trebalo biti najtoplije, ali ipak naznake većih vrućina postoje za kraj idućeg tjedna.

Ilustracije radi, na današnji dan 2007. godine u Rijeci je zabilježena najviša dnevna temperatura od 40.0°C, ujedno i najviša otkako se vrše mjerenja.

Sličan sadržaj