Vrlo topao četvrtak u PGŽ, vruć u unutrašnjosti / Još poneka temperaturna zanimljivost

web_fronte_sutra12

Tijekom četvrtka u unutrašnjost Hrvatske stigle su i prave ljetne temperature. Najtopliji je bio Sisak sa 31°C, a Osijek, Slavonski Brod i Zagreb po 30°C. Čak je i na Zavižanu bilo ugodnih 18°C.

Toplo je bilo i u PGŽ, iako znatno svježije nego u unutrašnjsti, prvenstveno zbog utjecaja mora. Rab je zbog utjecaja mora mjerio 25°C, a zagrijavanje je doprinijelo da Parg u Gorskom kotaru ima identičnu najvišu dnevnu temperaturu kao Rab. Rijeka, Omišalj i Mali Lošinj bili su još topliji s 26°C.

Vrućina je zahvatila i BiH, najtoplija je bila Zenica sa čak 33°C, što je 5. najviša temperatura u Europi. Zanimljivo, istu temperaturu imao je i austrijski Salzburg, a na austrijska skijališta također je stigla vrućina. Mjerene su temperature od preko 30°C.

Od Italije već stižu oblaci kao najava nestabilnijeg perioda koji je pred nama. Samim time ni temperature neće više, kad gledamo Hrvatsku, biti tako visoke, osim možda tijekom petka kada će najtoplija biti unutrašnjost Hrvatske, dok će se Jadran još uvijek hladiti morem čija je temperatura dosta naglo porasla i na 20°C.

Naslovna: DHMZ

Sličan sadržaj