Vrući (ljetni) četvrtak: Temperature u Rabu i Rijeci 34°C

Clipboard01

Da može još toplije (i sparnije) od srijede, odmah smo osjetili na svojoj koži već tijekom četvrtka. Temperatura je u Rabu rasla do 34.2°C, što je i najviša temperatura izmjerena u Hrvatskoj.
U Rijeci je također bilo vruće i još toplije pa čak i sparnije od srijede. Izmjereno je 33.6°C. Rekord nije bio ni blizu ugrožen, jer se radi o temperaturi od 36.7°C, koja je izmjerena 2003. godine. Omišalj je imao 33°C, Mali Lošinj 32°C, a čak je i u Pargu izmjereno vrlo toplih 27°C.

U ostatku Hrvatske također vrući dan. U Dalmaciji i Istri mjereno je i do 33°C, a u Slavoniji i sjeverozapadu i sjeveru unutrašnjosti do 31°C.
Osim vrućine, četvrtak je u Slavoniji obilježen i grmljavinskim nestabilnostima. Tako je na požeškom području palo i do 30 mm kiše uz pad temperature zraka i od 10°C.
Nešto poslijepodnevnih pljuskova zabilježeno je i lokalno u Istri.

More je već itekako toplo za kupanje, a o tome svjedoče prepune riječke plaže. Temperatura je na riječkom području oko 21°C ili 22°C, dok je na ostatku Kvarnera još toplije, a prednjači Crikvenica s čak 25°C.

Zbog dotoka nešto svježijeg zraka sa sjevera s kojim će zapuhati vjetar sjevernog smjera ne očekuje se da će se vrućina od četvrtka ponoviti u petak, ali će se zadržati vruće i uglavnom stabilno vrijeme, što se očekuje i do kraja tjedna.

Naslovna: Vedrina nad većim dijelom Europe; foto: NASA

Sličan sadržaj