Za vikend – kiša na Kvarneru, snijeg u Gorskom kotaru

Rtavn961

Na sinoptičkoj slici Europe dominira snažna anticiklona sa sjeveroistoka koja i u našim područjima podržava suho, ali prohladno vrijeme, naročito u jutarnjim satima.
Istovremeno je sjever Afrike pod djelovanjem ciklone, koja je dovoljno daleko da utjecaja od nje, što se oborina tiče, nemamo, ali je zbog razlike u tlaku između dva spomenuta polja, prisutna bura koja nerijetko na Kvarneru ima čak i olujne udare.

Zato su trenutno prisutna ograničenja na A6 kroz Gorski kotar od Kikovice do tunela Tuhobića, ali i na DC8 od Bakra do Senja.

Od sredine tjedna do vikenda nastavit će se slično vrijeme jer će se anticiklona sa zapada Europe pomaknuti nad naše krajeve, što znači sunčano vrijeme, mogućnost magle u gorju, a jutra će i dalje biti hladna iako postepeno sve toplija.

Za vikend stiže kiša (naslovna: model GFS, wetterzentrale.de).

Od četvrtka će iz smjera Britanije prema Sredozemlju krenuti frontalni poremećaj koji će do subote stići i do PGŽ.

Tako se već u petak navečer očekuje naoblačenje.
U subotu najviše kiše može pasti na riječkom području i dijelu otoka, dok bi u Gorskom kotaru oborine trebale biti slabe, a mogli bi padati i kiša i snijeg.

U nedjelju i dalje oblačnije uz mogućnost slabih oborina, dok se od ponedjeljka ponovno očekuje i prolazno stabilnije vrijeme.

Dugoročno smo i dalje bez konkretnije hladnoće.

Sličan sadržaj