Za vikend vjetrovito i hladno

Nakon iznadprosječne topline koja je stigla s ciklonama, od početka stabilizacije vremena temperatura se vratila u granice prosjeka, no za vikend slijedi vjerojatno najhladniji period otkako smo ušli u hladnije doba godine.

Sinoptička situacija

Na sinoptičkoj karti Europe vidljivo je da se nalazimo “između dvije vatre”. S jedne strane, zapadne, sve više dolazimo pod utjecaj anticiklone, dok se na jugoistoku nalazi ciklona.

DHMZ

Ranije početkom tjedna najavili smo situaciju uspostave anticiklonalnog bloka na Atlantiku preko čije će se prednje strane u naše krajeve za ovaj vikend spustiti osjetno hladniji zrak.

Zbog takve sinoptičke situacije očekuje nas poprilično hladan vikend, a zbog razlike u tlaku između anticiklone i ciklone bit će i vjetra koji će dodatno pojačavati osjet hladnoće.

Najhladnije će biti u nedjelju kada se i na Kvarneru uz obalu očekuju minusi, a tijekom dana temperatura će biti tek par stupnjeva iznad nule. U Gorskom kotaru također vjetrovito i vrlo hladno uz jutarnje minimalce koji će mjestimice ići i do -10°C, a tijekom dana temperatura neće imati pozitivnu vrijednost.

IstraMet

Hladnoća će biti prolaznog karaktera jer nas na Staru godinu očekuje zatopljenje.

Sličan sadržaj