Zahladnjelo, prolazan snijeg padao i na riječkom području

Sa sjevera se spustila i najavljena hladnoća, o čemu svjedoči i pogled na termometre u ponoć. Veći dio riječkog područja je u minusu, a poneka pozitivna vrijednost mjeri se uz samu obalu te na otocima.
U Gorskom kotaru je temperatura i ispod -5°C.

Uz dotok hladnijeg zraka spušta se i nešto vlage pa je mjestimice na riječkom području u četvrtak kasno navečer prolazno bilo i snijega, koji je čak i uspio zabijeliti površine.

Buzdohanj, foto: Goran Grudić

Kako nije bilo konkretnije bure, tako nije došlo ni do sušenja oborina koje su stigle iz unutrašnjosti kontinenta. No, neka veća iznenađenja se ne očekuju.
Talijanska strana Jadrana isčekuje i konkretnije snježne oborine, jer bura prelazi preko Jadrana i postupno zrak postaje sve bogatiji vlagom, što je tzv. jezerski snježni efekt, koji se može vidjeti na Velikim jezerima u SAD-u i Kanadi.

Osim na riječkom području, prolaznog snijega bilo je i u unutrašnosti zemlje, ali i duž istočnog priobalja. Pahulje su stigle i do Zadra.

Nekih većih iznenađenja neće biti jer na vrijeme djeluje snažna anticiklona sa zapada Europe. Ono što slijedi je hladno jutro i dan te petak navečer, dok će već u subotu doći do zatopljenja.

Sličan sadržaj