Zanimljivo ljeto: Bez ekstremne vrućine, povremene fronte, ali i ljetna magla

Andrej T@Rijeka
Andrej T@Rijeka

Sjećate li se kad je zadnji put u Rijeci izmjerena temperatura od preko 35°C? Ni mi ne znamo, ali možemo sa sigurnošću potvrditi da ovog ljeta Rijeka nije imala vrlo vruć dan. Taj podatak dovoljno govori o ljetu kakvog imamo i na kojeg opet neki imaju pritužbe.
Zapravo ovo ljeto nudi svima sve. Razdoblje temperatura 30 do 35°C, razdoblje zahladnjenja s prolascima hladnih fronti, nema suše, a dogodila se čak i ljetna magla u Dalmaciji (hladno more, topao zrak). Nema ni ekstremnih vrućina, a ne tako davno čak su i u Rijeci trebali dugi rukavi.

Ljeto za poželjeti, rekli bismo, a onima željnih ekstrema podatak za Rijeku od prošlog ljeta. Od pogleda na statistiku rastapa se krv u žilama. U periodu od 15. srpnja do 15. kolovoza 2015. godine zabilježeno je čak 10 dana u Rijeci s temperaturom od preko 35°C, od čega je vrhunac bio 22. srpnja s 39.9°C.

Ovo ljeto u usporedbi s prošlim prava je kamilica. Većina će se složiti, samo neka tako i ostane. A i moglo bi, jer prognostički modeli gledajući Rijeku, ne vide ekstremnu vrućinu niti do kraja mjeseca. Naravno, sve se može promijeniti, jer posebno dugoročne prognoze nisu pouzdane, a tek što smo prošli polovicu kolovoza.
Ukoliko se ostvari prognoza Accuweathera moglo bi nam ljeto zapapriti kad budemo čekali početak jeseni, ali i to valja pričekati.

Bliža budućnost kaže da nas do kraja tjedna očekuje nestabilno vrijeme, mogućnost pljuskova, ali i sunčana razdoblja. Temperature sasvim ugodne, obzirom da smo u kolovozu navikli na veće vrućine.

Uživajte u videu koji nam je poslao Andrej T, a prikazuje riječku kišu na djelu, uz najavu našeg odsustva do 12. rujna

Timelapse riječke kiše by Andrej RI

Publicată de Rijeka – Weather (RIMETEO) pe Miercuri, 17 august 2016

Sličan sadržaj