Zima na “čekanju”, slijedi nam južina, kiša i zatopljenje!


Iako su nas oborine poštedjele u novogodišnjoj noći, večeras i idućih dana vraćamo se ponovno ustaljenom vremenskom ritmu. Duboka ciklona iznad Atlantika opet nam šalje samo jednu u nizu od fronti koje nam sprema u idućim danima. Od noćas pa sve do subote biti će povremene kiše koja lokalno može biti i obilnija, osobito na južno kvarnerskim otocima. Od nedjelje naš očekuju još izraženije i obilnije oborine na našem području, jer će nam nova fronta s Atlantika uzrokovati formiranjem ciklone u Genovi.

Zapuhat će umjeren do jak jugozapadnjak uz osjetan porast temperature zraka tijekom vikenda, zatopljenje će biti izraženije u gorskim krajevima. Tijekom ponedjeljka i utorka zadržat će se i dalje promjenjivo, pa lokalno može još pasti i vrlo malo kiše, a moguća su i sunčana razdoblja osobito duž obale.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima dugotrajnije stabilizacije vremena nema, jer nam je već od srijede izgledna nova fronta s Atlantika, i nove oborine. Konkretnijeg zahlađenje i mogućeg povratka zime u naše krajeve još uvijek nema na vidiku.
Foto: NASA satelit

Sličan sadržaj