50 poginulih u poplavama u Nepalu | Nesnosne vrućine na području Delhija

Od petka, poplave su ubile 50 osoba u Nepalu, dok nesnosne vrućine i saprina vladaju u sjevernoj Indiji.

Poplave i klizišta ubile su najmanje 50 osoba i još najmanje 15 osoba nestalo je u Nepalu od petka, a najmanje 12 smrtnih slučajeva prijavljeno je preko granice u sjeveroistočnoj Indiji, navodi Associated Press.

Od petka je u cijeloj regiji palo između 200 i 300 mm kiše. Polje niskog tlaka zraka se pomaknulo prema sjeveru iz Bengalskog zaljeva i zaustavilo se u sjeveroistočnoj Indiji, što je dovelo do višednevnih poplava.

Iako će oborine stagnirati u idućem tjednu, dnevne količine od 50 do 150 mm bit će moguće i tijekom ponedjeljka i utorka. Oborine mogu izazvati nove poplave.

Dok su poplave dominantne u Nepalu i sjeveroistočnoj Indiji, uglavnom suhi, vrući i vlažni uvjeti prevladavaju u sjeverozapadnoj Indiji.

Temperature zraka će nastaviti rasti na opasne razine u indijskoj regiji glavnog grada (NCR), budući da ozbiljnija kiša i dalje nije prisutna unatoč tome što je sezona monsuna službeno u tijeku.

Najekstremniji uvjeti će biti u sjeverozapadnoj Indiji. To uključuje NCR, gdje se očekuje da će temperature zraka rasti na vrijednosti između 37 °C i 40 °C tijekom dana. Kada se doda i vlažnost te smirivanje vjetra, osjet će biti kao da su temperature iznad 45 °C tijekom poslijepodneva.

Nepal, petak, 12.07.2019., AP Photo/Niranjan Shrestha

Sličan sadržaj