Aberdeen – Rijeka: Minimalne šanse za riječki prolaz i velike šanse za osvježenje

tekma

Nema se što puno reći vezano za sutrašnji susret između Aberdeena i Rijeke. Sve je jasno, Rijeka treba 3 gola da bi izborila samo produžetke i anulirala negativan rezultat od 3:0 s Kantride.
U nogometu je sve moguće i nikad nema predaje, ali jasno je kao dan, da ako Rijeka bude igrala kao na Kantridi da tu prolaza nema. Jednostavno, u životu nekad treba biti i realan, a realno sttanje stvari da nedostaje samopouzdanja koje daju dobri rezultati, kojih osim u pripremama, nije ni bilo.
Kako god se okrene, sutra iza 22h znat ćemo već na čemu smo, odnosno hoćemo li u nervozi pojesti sve živo i neživo, jer Rijeka ima dobar rezultat ili ćemo se pomiriti sa sudbinom i posve ravnodušno odgledati susret do kraja. U koju god skupinu spadali, za svoj klub navija se uvijek i kad gubi i kad pobjeđuje i jednostavno nema predaje dok nije gotovo. Isto tako treba znati biti i kritičan i reći kako stoje stvari potpuno realno, a ne samo u euforiji navijati kad se nižu pobjede.

No dobro, ovo nije sportski portal već meteorološki pa se vratimo vremenu u Aberdeenu. Ono što odmah moramo reći da će svi koji otputuju tamo biti suočeni s izrazitim temperaturnim udarom. S riječkih 40°C stići će na škotskih niti 20°C.

Pa gdje je taj Aberdeen?
Smjestio se na obali Sjevernog mora, na istoku Škotske i treći je grad po veličini u Škotskoj s preko 200 tisuća stanovnika.
Ono što je bitno za ovaj tekst je klima koja je tipična oceanska, a grad je među najhladnijima u Ujedinjenom Kraljevstvu. Zimi, posebno u prosincu dan je prilično kratak a 21. prosinca traje samo 6h i 40 min, dok 21. lipnja traje i 18h.
Temperatura ljeti uglavnom ne prelazi 20°C zbog osvježavajućeg efekta hladnog Sjevernog mora. Tako je u srpnju prosjek maksimalne temperature tek 17.6°C. Ipak dogode se rijetki valovi vrućina pa temperatura naraste i preko 25°C.

Upravo vrijeme u skladu s klimatološkim prosjekom očekuje se i tijekom četvrtka u Aberdeenu. Djelomice sunčano vrijeme s temperaturom koja će ići do maksimalnih 17 ili 18°C, dok će ujutro biti i samo 10°C.
Navečer za vrijeme odigravanja utakmice očekuje se malo do umjereno oblačno i prohladno vrijeme. Temperatura tek malo iznad 10°C, ali s osjetom ugodnosti ispod 10°C, zbog hladnog jugozapadnjaka koji će puhati.

Slavni Gary Lineker izjavio je: “Nogomet je igra u kojoj 22 igrača trče za loptom 90 minuta i na kraju uvijek pobjeđuju Nijemci.” Upravo to je potrebno Rijeci, njemački mentalitet da bi se anulirao negativan rezultat iz prve utakmice. S pravim pristupom sve je moguće!
Neka našima posluži škotsko hladno vrijeme kao što je Škotima poslužilo riječko pakleno ljeto.

Sličan sadržaj