ACCUWEATHER O EUROPSKOJ ZIMI


Američka meteorološka stranica uobičajeno već daje sezonske prognoze, skoro za cijeli svijet. Pred malo, došli smo na red i mi u Europi za njihovu analizu. Pogledajmo zajedno njihovu prognozu zime u Europi.

Veći dio Europe imat će zimu topliju i sušniju od prosjeka, a Sredozemlje i Balkan imat će i manje olujnih sustava, u odnosu na prošlu zimu.
Dosadašnja putanja olujnih sustava sa sjevrozapada Europe prema jugoistoku, bit će pomaknuta još sjevernije pa bi se oluje trebale premještati sa Skandinavije prema Crnom moru.
Zapad, središnji dio Europe te područje Italije po njihovim prognozama imat će temperature oko prosjeka ili malo iznad. Od Poljske do Rumunjske česte oluje mogle bi donijeti i temperature ispod prosjeka.

Što se snijega tiče, ne bi ga trebalo nedostajati u višim dijelovim Pireneja, Alpa i Karpata, dok se za ostala poručja Europe ne očekuju veće oborine.

Zaključak iz svega ovoga je da Europu očekuje iznadprosječno topla i sušna zima, ali to je još samo jedna sezonska prognoza. Kao i uvijek, priroda ima zadnju.

Grafika: Accuweather

Sličan sadržaj