Akcija kod Crikvenice: nestalog 72-godišnjaka GSS spasio iz škrape


Muškarac je nađen s teškim ozljedama za koje se pretpostavlja da su posljedica pada u škrapu.

Zajedničkom akcijom članova HGSS-a i djelatnika drugih interventnih službi kod sela Kotor u zaleđu Crikvenice spašen je u utorak navečer 72-godišnjak koji je iz obiteljskog doma nestao tri dana ranije. Muškarac je, nažalost, nađen s teškim ozljedama za koje se pretpostavlja da su posljedica pada u škrapu.

Stjecajem okolnosti, obitelj unesrećenog tek je u utorak poslijepodne obavijestila policiju o nestanku. Informacija da je nestali nađen dežurnim službama stigla je nakon što je nesretnik oko 19 sati u utorak zatečen u blizini planinarske staze, na nepristupačnom terenu.

Dojava je stigla i riječkoj Stanici HGSS-a, objašnjeno je da se stradalnik nalazi na teško pristupačnom i prometno izoliranom terenu, pa je od gorskih spašavatelja zatražena pomoć pri spašavanju i transportu. Trenutno je pokrenuta akcija spašavanje te je unutar pola sata od dojave 16 spašavatelja bio na mjestu nesreće. Zajedničkom akcijom HGSS-a, vatrogasaca iz Crikvenice, Ustanove za hitnu medicinsku pomoć te policije stradalnik je šumskim stazama transportiran do prometnice. Nakon toga je 72-godišnjak vozilom Hitne pomoći žurno prebačen za sušačku bolnicu, radi daljnje pomoći.

Tekst: Novi list
Foto: GSS

Sličan sadržaj