Bizoni napuštaju Yellowstone: Predosjete li nešto što mi ne?

bison_and_old_faithful

Da li je pred nama neki novi katastrofalni potres?

To je svima prvo na pameti kad se spomene Yellowstone u SAD-u, jer je vrlo dobro poznato da se ispod tog američkog nacionalnog parkka nalazi super vulkan.

Na sljedećem videu, objavljenom 20. ožujka vidi se kako veća krda bizona nekamo odlaze. Neki su to odmah povezali s aktivnostima ispod Yellowstonea i nedavnim potresom od 4.8 stupnjeva po Richteru koji je uzburkao strasti.

https://www.youtube.com/watch?v=j_csBXWlUA4

Da bi smanjili paniku službenici nacionalnog parka odmah su internetom pustili svoj demantirajući video uz objašnjenje da godišnje u Yellowstoneu bude zabilježeno između 1.000 i 3.000 potresa godišnje pa ni ovaj zadnji nije ništa već neviđeno.
Također tvrde da su bizoni pošli u potragu za zelenim površinama te da će se kad vrijeme otopli, ponovno vratiti na isto mjesto.

Tko je u pravu, prepuštamo vama na volju. Činjenica je da se seizmička aktivnost u Amerikama povećala, Yellowstone, Kalifornija i najnoviji potres u Čileu to potvrđuju. Znanstvenici kažu da razloga za paniku nema i da je to sve “uobičajeno ponašanje Zemlje”.

Foto: Austin Adventures

Sličan sadržaj