Dijelovi gorja dobili i malo snijega potkraj ožujka / Vjetar otežava(o) promet!

1908275_937771629587131_1138125399540753266_n

I tijekom petka nastavio se ciklonalni utjecaj u PGŽ, a ciklona je bila smještena daleko nad Jonskim morem. Ipak, zbog prolaska hladne fronte do poslijepodnevnih sati zadržale su se povremene oborine kojih je od četvrtka ujuro do petka ujutro najviše palo na području Gorskog kotara. Ponovno su se mjerile vrijednosti i do 30 mm oborine.

Tijekom petka, uglavnom je padala slaba, eventualno mjestimice i umjerena kiša, dok su predjeli iznad 1000 metara poput Begovog Razdolja ili Platka dobili i nešto snijega, zbog naglog pada temperature koji je uslijedio u poslijepodnevnim satima.
Osim tih slabih oborina, naglasak ide i na buru koja je u petak već do podneva bilježila čak i orkanske udare podno Velebita te prouzročila poteškoće u odvijanju prometa.

Trenutno iz HAK-a kažu sljedeće:
Zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene su:

A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica,
DC8 (Jadranska magistrala) između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene.

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupinu vozila), a na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog, cesti DC68 čvor Draga-Sv.Kuzam-Šmrika i zabrana je prometa dodatno za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).
U prekidu je trajektna linija Stinica-Mišnjak i katamaranska linija Rijeka-Rab-Novalja.

Oblaci se još zadržavaju nad riječkim područjem i Gorskim kotarom, dok se na otocima razvedrilo. Oborina na prostoru PGŽ nema.
Subotu će obilježiti pretežno ili djelomice sunčano vrijeme. Vjetar će oslabiti, a jedino još na području otoka Raba i Lošinja bura može imati olujne udare. U Gorskom kotaru valja pripaziti na bočne udare sjeveroistočnjaka.
U gorju će prevladavati osjet svježine ili čak i hladnoće, dok će uz more biti i toplije, a na područjima sa oslabljenom burom i ugodnije.

U nedjelju oblačnije, bura će slabjeti i na jugu regije, a u novi tjedan i ispraćaj ožujka mogli bi ući s nestabilnijim vremenom i jačanjem juga.

Više o tome čitajte u nedjelju navečer ili pratite našu detaljnu prognozu za PGŽ, uz napomenu da se u noći sa subote na nedjelju vraćamo na ljetno računanje vremena. U 2h kazaljke pomičemo za jedan sat unaprijed te će tako biti 3h.

Foto: Rijeka, Dražen Suvić

Sličan sadržaj