Europa u ovom tjednu: Ciklone na Atlantiku, povremene fronte i ciklone u Sredozemlju, i dalje bez zime

Rtavn1141
Nikakve novosti po pitanju sinoptičke situacije nad Europom neće nam donijeti niti ovaj tjedan. Ciklonalna aktivnost na Atlantiku nastavit će se i dalje, s naznakom slabljenja prema kraju tjedna.

Povremeno će fronte s Atlantika doći do Sredozemlja, kao što će to biti u srijedu, ali se ne očekuje formiranje ciklonalnog centra.

Nešto jača bi trebala biti fronta koja će tijekom petka stići u Sredozemlje, a zbog čijeg će dolaska u zapadnom Sredozemlju doći do formiranja ciklone, koja će se u dane vikenda premjestiti istočnije.

Zime i dalje u većem dijelu Europe nema, a i jako je teško očekivati da će je i biti obzirom da se Sjeverna Amerika nalazi na meti novog polarnog udara.

Nakon toga sve se odvija po scenariju: Hladnoća dođe u topliji Atlantski ocean, nastane ciklona koja nošena mlaznom strujom sa zapada stigne do Velike Britanije, gdje bude veće količine oborina, dok primjerice Sredozemlje dobije toplinu s jugozapada, zbog utjecaja prednje strane ciklone koja vuče toplinu te povremeno i neku frontu s Atlantika.

Naslovna: Model GFS za petak, wetterzentrale.de

Sličan sadržaj