Na području Kosinja voda se počela povlačiti

popltxt1
Na području Kosinja u Lici, gdje su već treći tjedan poplavljene poljoprivredne površine i lokalne prometnice, voda se od nedjelje ujutro počela postupno povlačiti.

Između Gornjeg i Donjeg Kosinja do Rudinke prijevoz za opskrbu stanovništva organiziran je čamcima i tako će biti sve dok se voda ne povuče s prometnica, ističe Turić. Za očekivati je da bi se slijedećih dana stanje u tom kraju postupno trebalo normalizirati, dodao je.

DUZS: I dalje obrana od poplava

Na poplavom ugroženom području Dužice, Starog Praćna, Žažine, Čičke Poljane i Gušća nastavljaju se mjere zaštite od poplava, podižu se i učvršćuju nasipi, kopaju kanali za odvodnje vode i razmještaju pumpe, izvijestila je danas Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUSZ)

Na tom je području, uz vatrogasce, pripadnike Hrvatskih voda, komunalnih poduzeća te lokalno stanovništvo protekle noći bilo angažirano i 73 pripadnika Hrvatske vojske, a u pričuvi je još 314 pripadnika Namjenski organiziranih snaga HV-a.

Vodostaji Save i Kupe su u opadanju s tendencijom porasta. Vodostaji Drave su u porastu s tendencijom stagnacije, a vodostaji Dunava u stagnaciji.

Izvanredne mjere obrane od poplava i dalje su na snazi na području Sava – Dubrovčak, Crnac i Jasenovac; području Kupa – Farkašić; te na ušću Česme.

Redovite mjere obrane od poplava su na Savi kod Rugvice.

U Sisačko-moslavačkoj županiji zatvorena je cesta Trebež-Kraljeva Velika. U organizaciji Hrvatske vojske i Crvenog križa Sisak pripremljeni su topli obroci, koje pripadnici HGSS-a i vatrogasci čamcima dostavljaju stanovnicima kuća na poplavljenom području.

Prema vremenskoj prognozi za Sisačko-moslavačku županiju danas će biti oblačno s povremenom kišom, a očekivana količina oborine je 6 do maksimalno 10 litara kiše po metru četvornom. U ponedjeljak se tijekom dana očekuje prestanak kiše, a u utorak razvedravanje, bez ikakvih oborina.

Tekst: HINA
Foto: DUZS

Sličan sadržaj