Fronta donijela snijeg gorju i dijelu unutrašnjosti, zatim već nastupilo razvedravanje

U subotu 23. ožujka je u Zagrebu na postaji Maksimir izmjerena najviša dnevna temperatura od čak 20,5 °C. U nedjelju 24. ožujka u 7 sati ujutro izmjeren je 1 cm snijega! U Karlovcu je po istoj “recepturi” od jučerašnjih 20,2 °C, sve svedeno na jutrošnjih 5 cm snijega. Parg jučer 13,9 °C, jutros 9 cm snijega. Ovako bi mogli unedogled, jer iza nas je snažna hladna fronta koja je makar na par sati otpuhala proljeće.

Na Sljemenu je jutros izmjereno čak 25 cm snijega, a u Delnicama 10 cm, a u jednom trenutku snijeg je padao s grmljavinom. Snijeg se spustio i niže od predviđenih 700 metara iz razloga jer je spuštanje snježne granice potaknuto jakim oborinama. Ovo je popis svih postaja koje su jutros zabilježile snježni pokrivač.

Visine snijega u Hrvatskoj 24.03.2024 u 07 h (DHMZ)


PostajaUkupno [cm] ▲Novi [cm]
 RC Puntijarka2525
 Delnice10
 Parg-Čabar9
 Ogulin66
 Bosiljevo66
 Karlovac55
 Crni Lug-NP Risnjak5
 Gospić44
 Zavižan3
 Zagreb-aerodrom22
 NP Plitvička jezera2
 Plaški2
 Ličko Lešće22
 Zagreb-Maksimir11

Na Kvarneru nije bilo tako ekstremno, ali je također noć protekla u znaku povremenih oborina većinom kroz pljuskove s grmljavinom, tijekom kojih se pojavljivala i povremena tuča. Palo je od 0,3 mm u Malom Lošinju pa do 15 mm kiše koliko je izmjereno u Krku.

Do jutra se vrijeme većinom smirilo pa je dan pretežno vedar u PGŽ, a temperature su na Kvarneru u rasponu od 13 do 17 °C, a u Gorskom kotaru je značajno zatoplilo uz temperature u 13 sati na službenim postajama od 5 do 7 °C.

Kako je atmosfera još uvijek dosta nestabilna, nije isključena mogućnost za poneki poslijepodnevni pljusak, što se vidi i trenutno na radarskom prikazu Windy.

Idući dani nestabilni, a najstabilniji, iako ne i posve stabilan bit će ponedjeljak. Više čitajte u našoj trodnevnoj prognozi.

Sličan sadržaj