Fronta gorju donijela do 30 cm snijega, Rijeci 15 mm kiše | Idućih dana stabilnije i hladno

U prvom dijelu petka, na vrijeme je na našem području utjecala hladna fronta koja se premještala s pripadajućom ciklonom.

Od nje je Gorski kotar dobio do 30 cm snijega, a prema mjerenjima od subote u 7 sati najviše snijega izmjereno je u Crnom Lugu, 27 cm, zatim slijedi Parg kod Čabra s 26 cm, dok je u Delnicama izmjeren 21 cm.
Kako smo ranije pisali, snijega je bilo i u dijelovima riječkog zaleđa.

Van PGŽ, snježni pokrivač na službenim postajama u subotu je još mjeren u Lici (Zavižan 47 cm, Plitvička jezera 25 cm, Gospić 20 cm, Otočac 5 cm) te u unutrašnjosti Hrvatske gdje se mjerio pokrivač u rasponu 1 do 5 cm, izuzev Sljemena koje je dobilo oko 20 cm snijega.

Nije samo snijeg mjeren na postajama u PGŽ, u toplijim područjima bilo je i kiše. U Rijeci je tako u subotu u 7 sati zmjerena 24-satna količina kiše od 15 mm, Kukuljanovu 18 mm, Crikvenici i Krku 11, dok su Mali Lošinj i Rab imali po 5 mm kiše.
Van PGŽ najviše kiše dobio je Senj, 49 mm.

Odmah po prolasku fronte vrijeme se stabiliziralo pa subota protječe uz promjenjivu ili povećanu naoblaku, a temperature nisu odviše visoke. U 13 sati u Gorskom kotaru, na službenim postajama DHMZ-a, temperatura se kretala od -5 do -3°C, a na Kvarneru od 2 do 10°C.

Idućih dana nastavit će se većinom suho (moguće tek slabe oborine) i hladno vrijeme, a od sredine idućeg tjedna moguće su i konkretnije oborine, o čemu ćemo više kada stvari na prognostičkim kartama postanu jasnije.

Sličan sadržaj