Frontalni poremećaj potopio dijelove Kvarnera: Lokalno i do 100 mm kiše! (FOTO)

sandro p

Snažna promjena vremena koja je započela svoj utjecaj tijekom petka posebno je bila izražena u noći na subotu, kada se nad dijelovima Kvarnera doslovno otvorilo nebo, a samo tijekom noći palo je i do 100 mm kiše!

Najviše je bilo pogođeno istočno priobalje, na potezu od Crikvenice do Senja te sjeverni dijelovi otoka Krka i Cresa.
Upravo Senj imao je jutros najviše izmjerenu količinu kiše, točno 100 mm. 66 mm izmjereno je u Omišlju, a na ostalim kvarnerskim postajama palo je od 5 do 15 mm. U Gorskom kotaru palo je od 17 do 27 mm kiše.

Obilnih oborina bilo je ponegdje i u unutrašnjosti Hrvatske, i do 30 mm, a još tijekom jutarnjih sati petka olujni oblak zahvatio je Korčulu te u 2 sata padanja donio preko 40 mm kiše.

Noćni frontalni poremećaj još je više došao do izražaja u Njivicama na otoku, Krku gdje je u samo dva sata palo 80 mm kiše.

Iako ima dosta sunca, ni subota ne prolazi stabilno, posebno na istoku i jugoistoku Kvarnera, gdje u trenucima dok ovo pišemo i dalje ima pljuskova s grmljavinom, posebno na području otoka Raba, otkuda primamo dojave da kiša satima ne prestaje. Bit će zanimljivo vidjeti službeno koliko je kiše palo, jer se podatak za 14h još uvijek čeka.

Po modelima, sunce će biti samo prolazna pojava, jer nam u večernjim i noćnim satima slijedi još jedan oborinski val, gdje opet lokalno može biti izraženijih grmljavinskih nepogoda. Navečer će i zapuhati bura uz jačanje.

Nedjelja stabilnija, ali ne i posve stabilna. Posebno naglašavamo jaku buru s olujnim udarima koja će puhati.

Naslovna: Mali Lošinj, foto: Sandro Puncet

Detektor munja, petak 14:38

Količina kiše na automatskim postajama do 4h ujutro

Rijeka, foto: Igor Božić

Kišna zavjea na otoku Krku iz Crikvenice, foto: Iva Baldo

Crikvenica, foto: Dario Grubišić

Crikvenica, foto: Nives Jovanović

Crikvenica, foto: Dalibor Jud

Sličan sadržaj