Hrvatska: Pregled nedjelje i izgledi vremena do kraja tjedna

web_fronte_sutra12

Nad Jadranom se sa sjeveroistoka pruža anticiklonalni greben zbog kojeg imamo ovu stabilizaciju vremena, ali to znači da dani ne mogu proći bez bure.

Bura je tijekom nedjelje bila najjača u Dalmaciji, na makarskom području mjereni su udari od preko 100 km/h.
Ima je i tijekom ponedjeljka, a HAK-ov izvještaj donosimo na dnu ove vijesti.

Nedjelja je osim bure donijela i pretežno vedro vrijeme s hladnim jutrom pa je dolazilo i do pojave mraza. Na Zavižanu su mjerena -4°C, a u toplom Dubrovniku 14°C.

Danju uz puno sunca, na Jadranu temperatura i do 20°C, koliko je mjereno u Hvaru, dok je unutrašnjost ipak bila nešto svježija, uglavnom u rasponu od 11 do 14°C.

Utjecaj anticiklone nastavit će se i veći dio ovog tjedna. Jutra će biti prohladna ili hladna, a danju će biti ugodno. Promjenjivije za vikend kada može pasti i malo kiše.

HAK, 14:28h

Zbog jakog vjetra samo za osobna vozila otvorene su ceste:
– Jadranska magistrala (D8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene i
– D54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na dionici Jadranske magistrale (D8) od Senja do Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, motocikle, vozila s kamp prikolicama, dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupinu vozila).

Jak vjetar usporava promet i na autocestama A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić i A1 između čvorova Maslenica i Sveti Rok (brzina vožnje ograničena je na 60km/h).

Duž Jadranske magistrale (D8) i na cestama u gorju mogući su odroni zemlje i kamenja. Vozače upozoravamo da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te održavaju sigurnosni razmak između vozila.

Trajekti i katamarani plove prema plovidbenom redu.

Grafika: meteo.hr

Sličan sadržaj