I u Gorski kotar stiglo proljeće

1979540_728855837145379_1988132205_n

Temperature koje su mjerene tijekom petka na službenim postajama u PGŽ, bile su prave proljetne. Obično je Kvarner topliji od Gorskog kotara, no danas se ni to nije moglo vidjeti, posebno ako pogledamo temperature u 14h:

15 Malinska, Platak
16 Crikvenica
17 Opatija, Rab, Parg
18 Rijeka, Delnice
19 Mali Lošinj
20 Velika Lešnica

Kao što možemo vidjeti Platak je imao temperaturu Malinske, a Delnice temperaturu Rijeke. Čak štoviše Velika Lešnica kod Broda na Kupi bila je najtoplija u PGŽ s temperaturom i preko 20°C.

Sve je to zbog utjecaja anticiklone koja podržava stabilno vrijeme s puno sunca koje zagrijava kopno brže od mora, što je i rezultiralo ovom pojavom.
Na Kvarneru još uvijek hladno more, čija je temperatura bila 12 ili 13°C, spriječava takvo naglo zagrijavanje zraka pa se danas mogla primjetiti i smanjena vidljivost zbog sumaglice.

U subotu se u drugom dijelu dana očekuje prolazno jače naoblačenje, zbog utjecaja frontalnog poremećaja koji neće previše utjecati na vrijeme, iako će temperature biti niže nego tijekom petka.

Već od nedjelje prijepodne postupno sve vedrije, što je nastavak sunčanog i toplog vremena sve do srijede. Za dalje od srijede vidi se mogućnost nestabilnijeg vremena, jer će se i sinoptička situacija nad Europom promijeniti.

Foto: Ervin Husanović

Sličan sadržaj