Indija: Deseci poginulih u monsunskim poplavama

Dječak se igra u poplavljenoj ulici nakon jakih kiša u Mumbaiju, Indija, u utorak, 2. srpnja 2019. godine. (AP Photo / Rajanish Kakade)

Nakon što je Mumbai pretrpio najgore monsunske poplave unatrag više od jednog desetljeća, rizik od poplava opasnih po život će se povećati diljem sjeverne Indije u nadolazećim danima.


Dok za neke dobrodošla kiša pada oko regije nacionalnog glavnog grada (NCR), dijelovi sjeverne i sjeveroistočne Indije suočit će se s velikom prijetnjom od poplava tijekom nadolazećeg vikenda.

Lokacije koje će biti pod najvećim rizikom od poplava uključuju Indore, Bhopal, Chhindwaru i Jabalpur.

Količina padalina od 125-250 mm bit će uobičajena tijekom ovog vikenda.

Oborine će također udariti na zapadnu obalu Indije, uključujući Mumbai i početkom sljedećeg tjedna. Dodatne obilne kiše će pogoršati probleme poplava i potaknuti nova klizišta.

Unatoč kasnijem početku monsuna, obilne kiše posljednjih dana već su poništile sezonski deficit na području Mumbaija.


Količina oborine od petka do utorka iznosila je oko 800 mm u Mumbaiju, uzrokujući poplave i značajne poremećaje u putovanju diljem grada.

CNN javlja da je broj poginulih premašio 40. Associated Press izvijestio je kako su najmanje 34 osobe poginule od ponedjeljka navečer, uključujući i 15 nakon što je u utorak došlo do pucanja brane.

Sličan sadržaj