Snažan potres pogodio južnu Kaliforniju na Dan nezavisnosti | Najjači u regiji od 1994.

AccuWeather, potres u Kaliforniji

Snažni potres magnitude 6.4 prema Richteru pogodio je južnu Kaliforniju u četvrtak oko 10:30 sati po lokalnom vremenu, uzbunivši milijune širom jugozapada koji su slavili Dan nezavisnosti.

Potres se dogodio oko 12 kilometara jugozapadno od doline Searles u Kaliforniji, koja se nalazi oko 190 kilometara sjeveroistočno od Los Angelesa. Područje se nalazi u udaljenom dijelu sjeverne pustinje Mohave.

Podrhtavanje se osjetilo u većem dijelu središnje Kalifornije i južne Nevade, kao i među stanovnicima San Diega i Las Vegasa koji su izvijestili da su osjetili potres. U Las Vegasu nisu prijavljene štete, tvrde gradski dužnosnici.

U početku se ocjenjivao kao potres jačine 6.6 prema Richteru, ali je kasnije ublažen na 6.4. Imao je plitku dubinu od 8,7 kilometara, i to je jedan od razloga što se potres osjetio na tako dalekoj udaljenosti. Prijavljeno je više desetaka naknadnih potresa.

Prema Los Angeles Timesu, ovo je najjači potres koji je pogodio južnu Kaliforniju nakon 1994., kada je Northridge pogodio potres jačine 6.6 prema Richteru.

Sličan sadržaj