Indija i Pakistan se pripremaju za opasne višetjedne vrućine

Uz odgođeni početak sezonskih monsuna, intenzivna toplina će dominirati velikim dijelom Indije i susjednog Pakistana u nadolazećim tjednima.


Iako je vrućina do sada u ovoj godini dolazila u navratima, predviđa se da će ovaj toplinski val započeti u nadolazećim danima i trajati kroz lipanj.

Temperature će rasti iznad 40 °C u središnjoj i sjevernoj Indiji svaki dan, uz rasprostranjenost visokih temperatura zraka od 42 do čak 46 °C!

Lokacije koje će svakodnevno dobivati opasnu toplinu uključuju Hyderabad, Nagpur, Patnu, Indore, Lucknow i New Delhi.


Toplina će se također proširiti sjeverozapadno u veći dio Pakistana i južnog Afganistana, a zahvatit će Islamabad, Lahore, Faisalabad, Multan i Hyderabad.
Nažalost, ne očekuje se da će ove vrućine uskoro prestati jer prevladava suho vrijeme, a monsunske kiše još uvijek nisu na sjeveru Indije i Pakistana.

Monsunske oborine obično se protežu na sjeverozapadnu Indiju, uključujući i regiju glavnog grada (NCR), sredinom i krajem lipnja.


Stanovnici se podsjećaju da poduzmu potrebne mjere predostrožnosti kako bi izbjegli bolesti povezane s vrućinom, jer vruće vrijeme može prevladavati tijekom cijelog lipnja!

Tople noći učinit će ovaj val vrućine još opasnijim, budući da kuće i tvrtke bez klimatizacije neće biti u mogućnosti adekvatno se ohladiti prije nego se temperature brzo popnu tijekom jutra i prijepodneva.

Sličan sadržaj