Invazija na Zagreb: “Bijeli vlak” neće zapeti u snijegu

HNK Rijeka
HNK Rijeka

U subotu će “beli Zagreb grad” biti stvarno bijeli, ali ne zbog snijega, već zbog brojnih riječkih navijača koji će put glavnog grada krenuti u subotu ujutro, a povod je više nego jasan, derbi utakmica Prve hrvatske nogometne lige, gdje će koplja ukrstiti momčadi Dinama i Rijeke.

Rijeka u Zagreb stiže kao lider prvenstva sa solidnom bodovnom bilancom ispred zagrebačkog rivala, ali ona bar u HNL-u ništa ne znači iz dobro poznatog razloga, koji nije predmet ovog članka.

Kako smo i istaknuli u naslovu, Armadin “Bijeli vlak” sigurno neće zapeti u snijegu. Iako je počela klimatološka zima, snijega neće biti, ali neće nedostajati hladnoće. Očekuje se djelomično sunčano vrijeme, ali će biti prohladno, uz najvišu dnevnu temperaturu ne veću od 5 ili 6°C. Ujutro će biti i još hladnije te ponovno navečer.

Utakmica počinje u 15h, što znači da će se drugo poluvrijeme igrati u sumrak, čime će početi i pad temperature zraka te se do kraja utakmice temperatura može spustiti i blizu nule, a kasnije navečer i do 0°C.

Negativnih vrijednosti temperature do kasno navečer ne bi trebalo biti, ali se nadamo da će do kraja utakmice rasti negativna Dinamova statistika što bi značilo da je Rijeka još jedan korak bliže svom cilju – DRUGOM naslovu prvaka u hrvatskoj povijesti.

Sličan sadržaj