Iznadprosječna toplina na kraju klimatološke zime | Sutra još toplije, mjestimice i rekordno toplo

Rijeka, Marko Šteković Photography

Nakon prošlogodišnjeg kraja veljače, u većini Hrvatske jednog od najhladnijih u znanoj povijesti mjerenja, kada je “negativna” najviša temperatura zraka bila ne samo diljem unutrašnjosti nego i ponegdje na Jadranu – ove godine sasvim suprotna priča – toplina kao rijetko kada. (DHMZ)

Na vrijeme u našim krajevima i danas utječe polje povišenog tlaka s razmjerno toplim zrakom, čija se glavnina zadržava na zapadu kontinenta. Tijekom sutrašnjeg dana zapuhat će južni i jugozapadni vjetar, pa će uz dodatno pritjecanje toplog zraka i nad naše područje, mjestimice biti i rekordno toplo, kao rijetko kada na kraju veljače!

Prema službenim podacima DHMZ-a u 13 sati, najtoplije je u Pazinu s 19 °C. Bakar mjeri 17 °C, Rab i Senj 16 °C, Crikvenica, Krk, Malinska i Rijeka 15 °C, Mali Lošinj 14 °C, Opatija 13 °C, Crni Lug, Otočac i Parg 12 °C, Gospić 11 °C te Delnice 10 °C.

U nastavku dana nas očekuje nastavak pretežno sunčanog vremena, a slične vremenske prilike očekuju nas i sutra, te iznadprosječno toplo za kraj klimatološke zime. Mjestimice u unutrašnjosti Hrvatske sutra će se mjeriti i iznad 20 °C!

Sličan sadržaj