JOŠ JEDAN POTRES KOD DONJE BISTRE


Seizmografi Seizmološke službe Republike Hrvatske zabilježili su jučer u 17 sati i 24 minute još jedan umjeren potres s epicentrom kod Donje Bistre kod Zagreba, magnituda potresa iznosila je 2.0 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je III. stupnja Mercalli-Cancani-Siebergove (MCS) ljestvice.

Potres su osjetili građani Jablanovca, Bistre, Zaprešića, Brdovca i okolnih mjesta te dijela grada Zagreba, priopćila je Seizmološka Služba Republike Hrvatske.

Drugi je to jučer zabilježeni potres s epicentrom kod Donje Biste, oko 13 kilometara sjeverozapadno od Zagreba, a prvi je zabilježen rano ujutro u 2,28 sati magnitude 1,8 prema Richteru, a intenziteta u epicentru II. stupnja MCS ljestvice.

Posljednji potres peti je umjereni potres zabilježen u posljednjih nekoliko dana na širem zagrebačkom području. Prvi je bio u ponedjeljak, 26. kolovoza, 39 minuta iza ponoći, s epicentrom u okolici Jablanovca kod Zagreba i magnitudom 2.7 prema Richteru te intenzitetom u epicentru od IV. stupnja MCS ljestvice.

Drugi je bio u utorak, 27. kolovoza u 17,06 sati, također s epicentrom u okolici Jablanovca i magnitudom 2.3 prema Richteru te intenzitetom u epicentru od III. stupnja MCS ljestvice, dok je treći bio istoga dana u 19 sati i 16 minuta s epicentrom kod Pušće, oko 20 kilometara sjeverozapadno od Zagreba.

Magnituda potresa iznosila je 2.7 prema Richteru, a intenzitet u epicentru bio je III. do IV. stupnja MCS ljestvice.

HINA

Sličan sadržaj