Kaštel Sućurac: U petak od udara groma smrtno stradala žena

Nocas munje izmedju Cresa i Krka, SP, srpanj

Nestabilno vrijeme nastavilo se i u drugoj polovici prošlog tjedna, iako je u usporedbi s prvomajskom ciklonom bilo osjetno stabilnije. Međutim povremene lokalne grmljavinske epizode itekako su bile prisutne.

U petak je od posljedica udara groma u Kaštel Sućurcu smrtno stradala 32-godišnja žena, što je još samo jedno upozorenje koliko munje mogu biti opasne.

Grmljavinske nestabilnosti nastavile su se i tijekom subote i nedjelje, posebno u unutrašnjosti Istre, ali i na kontinentu. U Pazinu je tako u dva dana palo skoro pola mjesečnog prosjeka.

Nedjelja je posebno nestabilna bila na širem karlovačkom području, a dio naše ekipe u 17h bio je na autocesti Karlovac-Zagreb kada je jak pljusak zahvatio područje, a vidljivost bila smanjena i na samo 20 metara.

Od službenih podataka najviše odskače Pazin u kojem je tijekom nedjelje pao 21 mm kiše. Zabilježenih milimetara bilo je i u Gorskom kotaru, Crnom Lugu 4 mm, Delnicama 6 mm, a u Pargu je izmjereno 9 mm.

Stabilno nije ni tijekom ponedjeljka. Trenutno slabih oborina ima u unutrašnjosti Istre i ponovno na širem karlovačkom području, gdje sjeverozapadno od grada ima i jačih pljuskova.

Naslovna: Sandro Puncet

Sličan sadržaj