Katastrofa u Houstonu, Harvey lokalno donio i do 800 mm kiše! (VIDEO)

 

Četvrti po veličini grad u SAD-u – Houston – i dalje je paraliziran od posljedica uragana Harvey, najjačeg uragana koji je pogodio Teksas u posljednjih pola stoljeća i koji je službeno dosad usmrtio najmanje pet ljudi.

Stanje je alarmantno zbog kiše koja pada, nastale su katastrofalne poplave, evakuirano je na desetke tisuća stanovnika, vodostaji nekih rijeka nisu bili ovako visoki osamsto godina.

Meteorolozi najavljuju da će jaka kiša padati i danas tijekom cijelog dana, a problem je što se oluja presporo pomiče s pogođenog područja. Očekuje se da će u samo tjedan dana pasti količina kiše koja inače odgovara godišnjem prosjeku.

Jake kiše pogodile su područja udaljena više od 240 kilometara, podignuvši vodostaje rijeka koje sada prijete gradu.

Šteta od posljedica prolaska uragana, sigurno je već sada, prijeći će cifru od milijardu dolara, no koliko točno, tek treba vidjeti.

Uragan Harvey nakon udara na kopno naglo je oslabio te postao gotovo stacionaran, donoseći ekstremnu kišu. Trenutno Harvey i dalje kruži nad Teksasom, ali s centrom koji se pomaknuo ponovno nad Meksički zaljev. Ući će opet na kopno za nekoliko sati, a tada se očekuje i ubrzanje njegovog kretanja.

No, do tada će lokalno pasti i preko 1000 mm kiše!

 

Sličan sadržaj