Ponovno ugrijalo, ali stiže osvježenje, naznaka konkretnog zahladnjenja početkom rujna

 

Nakon što je početkom tjedna ljeto ipak malo otišlo na “pauzu”, s približavanjem kraja tjedna, temperature su ponovno prešle 30°C.

Već u petak, temperatura se u Rijeci popela do 33°C, a isto se ponovilo i u subotu. U Rabu je u petak izmjeren 31°C, a u subotu 32°C. U Malom Lošinju je u subotu također izmjereno 33°C. U gorju je očekivano bilo svježije pa je u Pargu kod Čabra u petak izmjereno 28, a u subotu 29°C.

U Slavoniji i zaobalju Dalmacije, tijekom subote mjerilo se i do 37°C (Gradište, Knin).

 

Niti posljednjeg dana tjedna neće doći do pada temperatura, čak bi mogle biti i više, mjestimice i do 35°C na Kvarneru. Zato će se u novi tjedan ući s promjenjivijim, ali i malo svježijim vremenom. S premještanjem fronte u ponedjeljak mogući su i pljuskovi s grmljavinom. Zapuhat će bura.

U utorak ponovno toplije i sunčanije, a prvog dana rujna još će jednom “zaprijetiti” i veća vrućina. Međutim, samo nakratko, jer ako opstane ovo što trenutno prikazuju prognostičke karte, već 2. rujna trebala bi stići konkretnija promjena vremena s kišom i znatnijim padom temperatura.

Stiže li nam to rana jesen?

 

Naslovna: Fronta u ponedjeljak donijet će oblačnije i svježije vrijeme uz mogućnost pljuskova s grmljavinom, model ARW-WRF; Meteoadriatic karte

Sličan sadržaj