Kiša duž obale, snijeg i ledena kiša na području Gorskog kotara

null
U našoj županiji prevladava oblačno vrijeme uz kišu duž obale, dok na dijelu područja Gorskog kotara prema dojavi našeg člana pada ledena kiša od Gornjeg Jelenja do Lokava. U ostalim dijelovima većinom pada vrlo gust i jak snijeg koji stvara probleme u prometu zbog jakog intenziteta padanja. Zatopljenje po visini je započelo, pa zbog toga u nekim dijelovima Gorskog kotara pada kiša koja se ledi u dodiru s tlom. Oborine će biti ponegdje i vrlo obilne, osobito u večernjim i noćnim satima. Očekuje se prelazak snijega u ledenu kišu još na nekim područjima u Gorskom kotaru, a dok bi u noći i u petak ujutro zbog porasta temperature i pri tlu u većem dijelu bilo i kiše. Prema večeri oborine će slabiti i prestati na većem dijelu naše županije. U subotu i nedjelju nas očekuje nove oborine uz ponovni pad temperatura zraka, s kojom će kiša najprije prijeći u snijeg u Gorskom kotaru, a u nedjelju je moguć snijeg i u višim predjelima riječkog zaleđa.

Temperature zraka duž obale i na otocima kreću se od 4 do 13°C, a u gorju od – 5 do – 1°C. Vjetar je duž obale i na otocima uglavnom južnih i jugoistočnih smjerova, a u goju puše slab sjeveroistočnjak.

Izvješće KAK:

Trenutno nema slobodnog cestovnog pravca za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci ili Istri i obrnuto.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostale obavezna je zimska oprema na autocestama:

GORSKI KOTAR:
D3 Zdihovo-Stubica-Delnice-Gornje Jelenje-Čavle-Rijeka,
D32 GP Prezid-Parg-Delnice,
D42 Stubica-čvor Vrbovsko-Ljuboština-Josipdol-Kapela,
D501 Gornje Jelenje-čvor Oštrovica-Meja-Križišće-Šmrika kao i na svim županijskim i lokalnim cestama na području Gorskog kotara.
Foto: Novi list

Sličan sadržaj