Kratkotrajni snijeg u najvišim predjelima Gorskog kotara / u poslijepodnevnim satima postupan prestanak oborina

null
Zbog prolaska fronte preko našeg područja, vjetar je okrenu na sjeverne smjerove uz pritjecanje nešto hladnijeg zraka po visini, pa je na području Gorskog kotara iznad 1000 m.n.v. bilo kratkotrajnog snijega. U poslijepodnevnim satima očekuje se postupan prestanak oborina, a moguća su i kraća sunčana razdoblja duž obale.

Sutra nas očekuje promjenjivo vrijeme uz sunčana razdoblja, a ne može se isključiti mogućnost za ponegdje slabu kratkotrajnu kišu.

U srijedu od sredine dana postupno jače naoblačenje uz povremenu kišu, koja će biti izraženija i obilnija u poslijepodnevnim i večernjim satima.

Još u četvrtak do sredine dana očekuju se povremene oborine, a prilikom prolaska fronte u višim predjelima Gorskog kotara moguće je nešto malo snijega. Od sredine dana postupan prestanak oborina i djelomično razvedravanje, ali samo kratkotrajno jer nas već od petka očekuju nove oborine.

Sve do pred kraj tjedna naši će se krajevi stalno nalaziti na udaru fronti, a tek od nedjelje postoji mogućnost za malo dužu stabilizaciju vremena.

Grafika: Sat24.com

Sličan sadržaj