“LETEĆI VATROGASAC” ZADIVIO HRVATSKU (VIDEO)


Snimka »letećeg vatrogasca« u Baračevoj ulici u Rijeci u samo je nekoliko sati postala pravi hit na youtube-u, portalima i društvenim mrežama gdje su je pregledale tisuće korisnika. Na videu je snimljen vatrogasac kako, pokušavajući zaštititi građane od opasnosti, kao na letećem tepihu, doslovce leti na komadu lima nošenom snažnim »refulom« bure.

Glavni junak kratkog ali napetog filma je Mario Tomšić iz Virovitice, vatrogasac DVD-a Stružec angažiran na ispomoći u Ini. Tomšić je upravo jučer završio desetodnevnu smjenu u Rijeci i otputovao kući, odakle nam se javio telefonom. Prvo dežurstvo u Rijeci ostat će mu, kaže, u dugom sjećanju.

Malo to dramatično izgleda na videu, ali nije mi, srećom, ništa. Ti ogromni komadi lima pali su s krova i vjetar ih je nosio po ulici prijeteći prolaznicima. Kako bi zaštitili ljude, ali i brojna parkirana vozila, kolega i ja stali smo na taj lim, želeći spriječiti da ga vjetar dalje nosi. U jednom trenutku on je otišao po uže udaljeno svega petnaestak metara, da njime privežemo lim.

Upravo tada naletio je jak udar vjetra koji je podigao i lim i mene te nas odbacio u zid. Sve se odigralo u trenutku, ali je, što je najvažnije, dobro završilo.

Tekst i foto: Novi list/
Video: Dražen Gorščak/Youtube