Meteoalarm upozorava

Meteoalarm je večeras izdao brojna upozorenja na vremenske neprilike koje nas očekuju sutra.

Za Kvarner i Kvarnerić izdano je CRVENO upozorenje: Jaka, mjestimice olujna bura. najjači udar vjetra 35-70 cv (65-130 km/h) UTJECAJ: Vrijeme je vrlo opasno i podrazumijeva visoku razinu opasnosti za zdravlje, pa i za život opasne situacije, posebice pomorcima. Također, prisutan je i značajan rizik od štete za obalnu infrastrukturu.
Budite svjesni opasnosti i obratite pozornost i pratite najnovija vremenska izvješća. Savjetujemo javnost da izbjegavaju putovanja i boravak blizu ugroženih obalnih područja. Vrlo je vjerojatno da trajekti neće ploviti pa ako putujete, pratite informacije o prometu.

Za regiju Rijeka izdano je narančasto upozorenje: Jaka i olujna bura, podno Velebita s orkanskim udarima! Srednja brzina vjetra > 65 km/h; najjači udar vjetra > 90 km/h. BUDITE SPREMNI na poremećaje, oštećenja konstrukcija i rizik od ozljeda zbog iščupanih stabala, polomljenih grana te letećih krhotina. Moguć je prekid prometa i prekid opskrbe električnom energijom.

Za regiju Gospić  izdano je žuto upozorenje: Novi snježni pokrivač! visina snijega 20-30 cm. BUDITE NA OPREZU zbog rasprostranjenog padanja snijega i/ili leda na cestama i pločnicima. Moguć je lokalizirani prekid aktivnosti na otvorenom. Pripazite pri hodanju, bicikliranju ili vožnji na skliskim površinama.

Izvor podataka i naslovna fotografija: Meteoalarm/DHMZ

Sličan sadržaj