Misteriozni škotski potres nestao iz evidencije svjetskih potresa / Kriju li seizmolozi aktivnost uspavanog vulkana? (VIDEO)

5.5m-earthquake-scotland-oct-9-2014
Čudne stvari su se događale u manje od 24h u svjetskoj seizmologiji.

U četvrtak, u 21:15 po našem, (20:15 po lokalnom vremenu), a prema javljanju EMSC-a, uz samu obalu Škotske dogodio se prilično jak potres od 5.5 stupnjeva po Richteru, na dubini od 120 km. Uopće pričati o potresu u Škotskoj je čudno, a posebno jer se radi o umjereno jakom potresu.

Tražeći danas informacije o mogućim žrtvama ili materijalnoj šteti, nigdje nije bilo pisanja o istome, iako je očito da se nešto događalo. Naime i američki i europsko-mediteranski seizmološki centar iz današnjih su izvještaja to izbacili i nema govora o nikakvom potresu.

Osim nas, još su neki primjetili da je potres nestao iz evidencije pa se poteže pitanje, kako je moguće da prvo svi jave o njegovom nastanku, na temelju seizmografa, a onda sve misteroizno nestane.

Jedno od objašnjenja je dano u nastavku u sljedećem videu, gdje je iznijeta analiza na temelju koje se smatra da je potres možda uzrokovan vulkanskom aktivnošću duboko unutar zemlje, a radi se o, na površini ugaslom vulkanu koji se nalazi na sjeverozapadu Škotske.
Snimatelj videa smatra da se o svemu šuti kako se ne bi stvarala panika u javnosti. Ako je to stvarno istina, onda se radi o teškom prekršaju odgovornih koji zataškavaju nešto što može biti potencijalno jako opasno.

Vama prepuštamo na razmišljanje da li je video utemeljen ili se radilo o nekoj pogrešci kod obrade podataka pa je iz tog razloga potres maknut iz evidencije.

Sličan sadržaj