More u Crikvenici doseglo 23°C, zrak u Malom Lošinju 28°C / Stiže naoblaka i mogućnost izraženih grmljavinskih nestabilnosti!

web_6h_ob_uk_48

Toplo vrijeme pogoduje rastu temperature mora koje se u Crikvenici tijekom nedjelje ugrijalo i na 23°C. Stupanj manje bilo je u Malinkoj, 21 stupanj u Opatiji, a 20°C u Rabu.

Što se temperatura zraka tijekom nedjelje tiče, najtopliji je bio Mali Lošinj s 28°C, slijede Rijeka i Rab s 27°C, Omišalj s 26°C, a u Pargu je izmjereno 23°C. Svemu tome prethodilo je svježe jutro.

Na priloženoj satelitskoj snimci vidimo veću količinu naoblake koja će nam stići iduće noći, a tijekom ponedjeljka, posebno tijekom dana može doći i do jačih grmljavinskih nestabilnosti koje lokalno mogu donijeti i veću količnu kiše.

ZOOM_D2_norditalia

Još se više kiše očekuje tijekom utorka na riječkom području i u Gorskom kotaru (naslovna) kada lokalno može pasti i do 30 mm kiše.

Nestabilno vrijeme vidi se i u srijedu uz mogućnost pljuskova, a u četvrtak bi opet oborine mjestimice mogle biti i obilnije.

Stabilizacija je moguća od petka, ali bez značajnijeg porasta temperatura zraka, a i more bi zbog ovih nestabilnosti trebalo ipak malo osvježiti.

Sličan sadržaj