Još kiše u poplavama razorenoj južnoj Kini

kina_poplave_gi__5ad
Jaka kiša oduzela je 19 života u južnoj Kini, a prognoze pokazuju da će kiše nastaviti padati. Agencija Xinhua izvještava da su u provinciji Guangdong obilne kiše od srijede prouzročile smrt za 15 ljudi, te je prijavljen nestanak 5 osoba.

Pljuskovi koji su uzrokovali poplave u provinciji Guizhou, tijekom vikenda odnijela su 3 života. Spasilac u provinciji Jiangzi poginuo je nakon što mu se, u pokušaju da pronađe nestalog srednjoškolca, prevrnula jahta.

Također, u Jiangziu se nalazi 5 000 osoba iz lokalnog stanovništva koje su ostale zarobljene među poplavama od podneva pa nadalje u nedjelju. Evakuirano je više od 4 000 ljudi.
Količina kiše u 24 sata iznosi 74,7 mm na području Yuanling-a i 57,4 mm na području Changsha.

U ponedjeljak, prijetnja poplavama će se fokusirati na provincije Fujian, sjeverni Guangdong, južni Jiangxi i južni Hunan.

Obilni pljuskovi i oluje će se kroz utorak i srijedu kretati dalje prema jugu područja Fujian do sjeveroistočnog Guangxi-a, te će ciljati na grad Guangzhou.

Na nekim će područjima pasti dodatnih 50 do 100 mm kiše u razdoblju od ponedjeljka do srijede. S obzirom na to da je zemlja već zasićena vodom, ne moramo razmisljati o odgovoru na pitanje hoće li poplave donijeti nove probleme.

Većina oluja zadržati će se na području sjeverno od Hong Konga.

Foto: metro-portal.hr

Sličan sadržaj