MUKE PO BURI I MORU / PROMJENA VREMENA U NOĆI NA NEDJELJU

Jutrošnji pogled na temperature mora u Hrvatskoj možemo reći da nije iznenadio, ovako jaka i intenzivna bura naprosto je morala ostaviti traga. Šibenskih 18°C, o tome najbolje govori.

Od mjernih postaja naše županije koje možete izbrojati na prste jedne ruke iako nam nije jasan razlog takvoj nebrizi, mjeri se u Krku, Malinskoj i Rabu, što je apsolutno nedovoljno da bi se dobila realna slika o stanju temperature mora na Kvarneru, jer područje oko Rijeke uopće nije pokriveno, a jako je dobro poznata činjenica da se more oko Rijeke čak i više ohladi nego more oko otoka. Ali držimo se upravo riječi činjenica.

Činjenica je da je ova posljednja bura značajno ohladila more, Krk i Malinska danas u 14h mjerili su tek 20°C, a Rab je mjerio nešto toplija 23°C. Već smo rekli da mjernog uređaja oko Rijeke nema, ali se bez problema da izvući zaključak da je oko Rijeke na pojedinim lokacijama more i hladnije od 20°C.

Sunce koje nam slijedi do subote i pad bure opet će malo dignuti temperature, ali već od nedjelje stiže nova kiša i pljuskovi uz pad temperature zraka o čemu ćemo više idućih dana.

Foto: Gordana Kvajo

Sličan sadržaj