Na sjeveru Hrvatske pao snijeg / Rijeka prešla 300 mm oborine u veljači!

ZOOM_D2_norditalia
Današnji dan ponudio je meteorološke zanimljivosti, posebno u unutrašnjosti Hrvatske gdje su na relativno malom području zabilježene velike razlike u temperaturi.

Zbog prolaska hladne fronte, na sjeveru Hrvatske temperatura se dosta spustila dovoljno da se povremeno miješa sa snijegom, a u Varaždinu se uspio i primati za podlogu. Hladnoća se držala krajnjeg sjeverozapada zemlje.
Nešto snijega zabilježeno je i na području Gorskog kotara iznad 1000 m.n.v. bilo snijega.

U Slavoniji, za razliku od nedjelje, temperature su bile niže između 5 i 10°C, ali i to je bilo više od prosjeka za doba godine.

Na Jadranu, južni dio sjevernog Jadrana imao je koji stupanj više temperature od nedjelje pa su Mali Lošinj i Rab sa 17.5 i 17.7°C bili skoro najtopliji u Hrvatskoj. Toplije je bilo samo u Makarskoj sa 18.1°C i Šibeniku sa 17.9°C.

Rijeka je bila u svom “filmu” s povremenom kišom koje je lokalno palo i do 30 mm. Obilne kiše bilo je lokalno i u Gorskom kotaru, a najmanje kiše bilo je na jugu Kvarnera.

Sa novih 15 mm Rijeka nastavlja svoju utrku za rekordom veljače, a neslužbeno je prešla brojku od 300 mm. Ujutro ćemo saznati točnu brojku. Po sadašnjim prognostičkim materijalima rekord od 326 mm sve je sigurniji!

Sličan sadržaj