Najgora snježna oluja u 45 godina: 11 poginulih, tisuće ozlijeđenih

null
Zrakoplovni promet poremećen je u tokijskim međunarodnim zračnim lukama Haneda i Narita, čiji su hodnici prepuni ljudi koji čekaju obavijesti o sudbini svojih letova.

Gotovo 30 cm snijega palo je do subote navečer u japanskoj prijestolnici, što je rekordna visina u posljednjih 45 godina, objavila je japanska meteorološka agencija.

Ulice u većini tokijskih predgrađa u ponedjeljak ujutro i dalje su prekrivene snijegom i ledom, a brojni stanovnici pješke pokušavaju doći na posao budući da je javni promet poremećen.

Olujno nevrijeme u Japanu se nastavlja, 11 mrtvih, 1.250 ozlijeđenih

Jedanaest osoba poginulo je u raznim incidentima povezanima sa snijegom i lošim vremenom, a više od tisuću je ozlijeđeno. U nedjelju je još uvijek bez električne energije bilo oko 20 tisuća kućanstava pošto su snažan vjetar i led onesposobili dalekovode.

Nekolicina sveučilišta odgodila je svoje ispitne rokove.

Snježna oluja polako je napustila područje Tokija i premjestila se na sjever zemlje. U gradu Sendaiju, koji je djelomično oštećen u tsunamiju 2011. godine, palo je 35 cm snijega, što je najviši snježni pokrivač u tom gradu u posljednjih 78 godina.
Tekst: HINA
Ilustracija: AFP

Sličan sadržaj