Nakon obilne kiše i pijavica, do kraja tjedna osjetno stabilnije

Maja Črep@Malinska
Maja Črep@Malinska

Proteklog tjedna, na samom kraju posjetila nas jePROMJENA VREMENA koja je donijela lokalno obilniju kišu, a dolazilo je i do pojave pijavica na Jadranu.

Tijekom subote i nedjelje, u Istri se formiralo nekoliko pijavica, a u nedjelju su se pijavice pojavile kod otoka Hvara. Petak i subota te dio nedjelje donijeli su obilnije oborine na sjevernom Jadranu, a potkraj nedjelje izrazite grmljavinske nestabilnosti zahvatile su Dalmaciju. Dogodilo se slično kao i na sjevernom Jadranu, lokalno je palo i preko 100 mm kiše.

Niti ponedjeljak nije bio posve stabilan, jer su oborine sa sjeveroistoka u kasnim poslijepodnevnim satima zahvatile Gorski kotar i riječko područje donoseći opet intenzivnije pljuskove. Naša ekipa zadesila se u centru Rijeke, gdje voda nije stizala ulaziti u šahtove pa su se stvorili jezerski uvjeti na prometnicama u centru.
Sve je trajalo nekih pola sata do 45 minuta, a zatim se vrijeme smirilo.

Jutros u službenim kišomjerima u PGŽ, situacija je ovakva: Bakar 5 mm, Crni Lug 17 mm, Delnice 19 mm, Kukuljanovo 5 mm, Mali Lošinj 1 mm, Parg 12 mm, Rab 2 mm, Rijeka 10 mm.
Od ove ciklone najviše kiše dobilo je riječko područje, nešto manje Gorski kotar, a najmanje južni kvarnerski otoci.

Utorak obilježava promjenjiva naoblaka, a i danas će, iako manje, postojati mogućnost za slabu kišu ili kraći pljusak, posebno u zaleđu obale te gorju.
Srijeda će biti djelomice sunčana, uz razvedravanje poslijepodne, a obilježit će je i bura, tako da će biti svježije.
Od četvrtka do kraja tjedna sve više sunca i ugodne topline.

Sličan sadržaj