Nakon sunca i topline – kišno razdoblje!

11101144_866756270062411_31555208_n

Pretposljednji tjedan travnja u svojoj nam je prvoj polovici poklonio dozu stabilnog, sunčanog i ponovno natprosječno toplog vremena.

Srijeda je označila i vrhunac ovotjednog toplog vremena, s dnevnim maksimalnim temperaturama iznad 20°C u cijeloj PGŽ – Mali Lošinj mjerio je 25°C,Rab i Rijeka-Kozala 24°C, Parg-Čabar 20°C.
Današnja visoka naoblaka u obliku cirusa uz okretanje sa sjevernih na južne vjetrove dala je prve naznake kako nam predstoji promjena vremena.

Četvrtak u prvoj polovici djelomično sunčan, s porastom oblaka prema kraju dana. Puhat će slab do umjeren vjetar južnih smjerova, samo na otvorenom moru u večernjim satima ponegdje i jak.
Temperature za stupanj-dva niže u odnosu na današnje (do 24°C na Kvarneru, u gorju do 18°C).

Petak pretežno oblačan na sjeveru, a djelomično sunčan na jugu županije. Popodnevni sati mogu donijeti malo slabe kiše, s najvećom vjerojatnošću oborina za riječko područje te Gorski kotar. Vjetar slab do umjeren, na otvorenom moru i jak južni i jugoistočni.
Dnevne maksimalne temperature slične četvrtku, po prilici za stupanj niže u kontinentalnim zaleđima te gorju.

Subota ujutro posvuda djelomično sunčana, s postupnim pritjecanjem jače naoblake sa zapada. Slabu kišu očekujemo u drugoj polovici dana, osobito u večernjim satima. I dalje će puhati slabo do umjereno, na južnom dijelu PGŽ i jako jugo. Temperature u svojem najvišem dnevnom izdanju bit će bez većih promjena u odnosu na one proteklih dana.

Nedjelja promjenjiva, pretežno oblačna s kišom isprekidana kraćim sunčanim razdobljima. Prema večeri kiše lokalno može pasti i u većim količinama, osobito na području Rijeke i njene okolice.
Umjereno do jako jugo malo će oslabjeti u kasnim popodnevnim satima. Osjetnih promjena temperature neće biti.

Prema sadašnjim materijalima, izgledno je da nas očekuje kišni ponedjeljak i niz promjenjivih dana iza njega. Detaljnije informacije o sljedećem tjednu očekujte u večernjim nedjeljnim satima.

Naslovna: Zalazak u Labinu; foto: David Faraguna

Sličan sadržaj