Natječaj za fotografiju u knjizi Milana Sijerkovića “O vremenu i klimi Rijeke i Kvarnera “

 

Pozivamo sve fotoreportere amatere, fotografske klubove iz Rijeke te Kvarnera i šire da prijave snimljene fotografije za objavljivanje u knjizi poznatog meteorologa inž. Milana Sijerkovića „O vremenu i klimi Rijeke i Kvarnera“

U povodu prve knjige o vremenu u Rijeci i široj okolici, Naklada Val raspisuje natječaj kojim nagrađuje tri najbolja rada na temu vremena i klime na području Rijeke, Kvarnera, Senja i Gorskog kotara.

Fotografije se šalju na e-mail naklada@naklada-val.hr, veličine do 2 MB (4000 piksela po kraćoj stranici, rezolucije 72 dp). Prijave moraju sadržavati i ime i prezime autora, adresu i kontakt te mjesto snimanja i objašnjenje fotografije ukoliko je potrebno. Izabrane i objavljene fotografije neće se novčano honorirati.

Fotografije treba dostaviti najkasnije do 12. listopada 2018.  

Teme fotografija su vremenske prilike i neprilike:

  • Bura, drveće na buri, „škura“ bura, dim mora, nezgode vezane uz buru
  • Kiša, pljuskovi, potopi i poplave
  • Nevere, grmljavina, snijeg
  • Opće slike klime i vremena u Rijeci i na području Kvarnera

 

Urednik, dizajner i autor pregledat će i ocijeniti sve pristigle radove te po svojoj prosudbi nagraditi tri pristigla rada. Uz objavu fotografije u knjizi nagrade su sljedeće:

prvonagrađeni rad – 5 knjiga M. Sijerkovića „O vremenu i klimi Rijeke i Kvarnera“ i tri knjige Naklade Val po izboru

drugonagrađeni rad  – 3 knjige M. Sijerkovića „O vremenu i klimi Rijeke i Kvarnera“ te poklon monografija Naklade Val „Rijeka otvorena svima“

trećenagrađeni rad – 2 knjige M. Sijerkovića „O vremenu i klimi Rijeke i Kvarnera“

O prijavljenim i ocijenjenim radovima te nagrađenima čitajte u narednim danima na portalu Torpedo Media i drugim mrežnim stranicama kao i na FB stranicama Naklade Val.
 
info tel. 051/498-835

NAKLADA VAL

Ivana Zajca 20, 51000 Rijeka

www.naklada-val.hr

Sličan sadržaj