Nevrijeme diljem Europe | U Španjolskoj snijeg, a u Italiji poplave

Ilustracija, Siniša Biljan

Nevrijeme je ovih dana zahvatilo više europskih zemalja, od Španjolske preko Italije do Češke.

Nakon što je u ponedjeljak u Italiji poginulo petero ljudi, jedna je osoba izgubila život u Venetu, na sjeveroistoku zemlje, kada se na nju srušilo drvo, a u Južnom Tirolu, na sjeveru, smrtno je stradao vatrogasac. Žena je poginula u bujici blata i kamenja u svome domu u Trentinu, na sjeveru Italije, priopćile su vlasti.

Još je jedna osoba poginula leteći sa zmajem blizu Cattolice, na jadranskoj obali, kada ju je udar vjetra bacio na stijene, piše mjesni tisak.

Truplo muškarca izvučeno je u utorak iz jezera Levico, na sjeveru, izvijestili su vatrogasci.

U Austriji vjetar koji je puhao brzinom 100 km/h u noći na utorak odnio dio krova srednjovjekovne utvrde koja dominira Salzburgom.

Malo južnije civilna zaštita u ponedjeljak navečer pozvala je petstotinjak stanovnika Muhra da ne izlaze iz kuća i da se popnu na gornje katove pred naglim porastom vodostaja rijeke koja je onemogućila pristup selu.

U Francuskoj je zbog snijega koji je pao u Središnjem masivu, u središtu zemlje, odsječeno više od 2000 automobila i bez struje je ostalo 195.000 kućanstava.

Na Korzici je u utorak 21.000 kućanstava bila bez električne energije, dok vlasti zbrajaju štetu nastalu zbog udara vjetra koji je puhao brzinom od 160 km/h.

U Španjolskoj je zbog obilnog snijega u Asturiji poremećen promet, a 4700 kućanstava u utorak je bilo bez struje, javljaju vlasti.

U Češkoj je u utorak ujutro željeznički promet bio poremećen zbog snažnog vjetra koji je rušio drveće, a oko 30.000 ljudi bilo je bez struje. (HINA)

Sličan sadržaj