Nevrijeme zahvatilo dijelove Hrvatske | Jedna osoba ozlijeđena na zagrebačkom području

Maja Kraljik Photography

Grmljavinsko nevrijeme praćeno jakom kišom, vjetrom, a ponegdje i tučom poslijepodne je zahvatilo Zagorje. U nekim je krajevima padala i tuča, ali za sada nema dojava o šteti. Vatrogasci su imali 15-ak intervencija, uglavnom su uklanjali stabla i čistili ceste od blata i šljunka.

Zbog nevremena na širem zagrebačkom području vatrogasci su imali više od 30 intervencija radi saniranja oborenih stabala i ispumpavanja podruma, stoji u priopćenju Gradskog ureda. U naselju Retkovec jednoj osobi ozlijeđenoj u požaru krova koji je pogodio grom pružena je medicinska pomoć.

Jednosatno olujno nevrijeme i obilna kiša u Sisku u subotu navečer napravili su veliku štetu – vjetar je rušio drveće, a voda je stvorila probleme u dva podvožnjaka i prodrla je u nekoliko podrumskih stanova. Oluja je u Rimskoj i Lađarskoj ulici, te na sisačkoj Šetnici uz Kupu iščupala nekoliko stoljetnih kestena i lipa zajedno s korijenjem. Pritom su stradale terase ugostiteljskih objekata, a oštećeno je i nekoliko automobila, javlja HRT. Oluja je Sisku donijela u kratko vrijeme čak 50 mm oborine.

Sličan sadržaj