Brza fronta donijela dašak svježine | Pred nama su vrući dani

Frontalni poremećaj koji je zahvatio naše krajeve tijekom subote donio nam je toliko željeni dašak svježine. Subotu je obilježilo pretežno oblačno i sparno vrijeme. Lokalno je bilo i izraženijih pljuskova praćenih grmljavinom, obilnijom kišom te tučom, osobito u unutrašnjosti zemlje. Na području Siska u posljednja 24 sata palo je 50.4 mm oborine, što je više od polovice prosjeka za mjesec lipanj (podatak DHMZ-a u 8 sati jutros).

Prema službenim podacima DHMZ-a u 8 sati, osim spomenutog Siska, obilnija oborina zabilježena je i u Krku 38 mm. Slijedi Pula s 28 mm, Rijeka – aerodrom 26 mm, Zavižan 21 mm, Malinska i Senj 19 mm, Gospić 14 mm, Rab 13 mm, Delnice i Mali Lošinj 12 mm, Rijeka 11 mm…

Fronta je danas odmaknula prema istoku, ali nad nama i dalje kruži vlažan i nestabilan zrak, stoga i u ovim trenucima ima lokalnih nestabilnosti, osobito u gorju te riječkom zaleđu.

Radarski prikaz oborina

Ni ponedjeljak neće donijeti posve stabilno vrijeme, ali zato će, kako tjedan bude odmicao, biti sve stabilnije, uz daljnji porast temperature zraka. Pred nama je, dakle, povratak ljetnog ugođaja, sa sve toplijim noćima i vrućim danima.

Lošinj, Sandro Puncet

Sličan sadržaj