Noćas i sutra nove oborine, obilnije tijekom četvrtka / Do kraja tjedna i dalje nestabilno

null
Trenutačno imamo kratkotrajni predah od oborina, jer je prvi oborinski val iza nas koji je lokalno donio i vrlo obilne oborine. Drugi nešto manje izraženiji oborinski val možemo očekivati opet tijekom noći i sutra u prvom dijelu dana, a kako sada se čini onaj “glavni” i najjači slijedi nam također u noći sa srijede na četvrtak i tijekom četvrtka, osobito u prvom dijelu dana kada opet lokalno može biti vrlo obilnih oborina uz izraženije grmljavinske pljuskove. Isto tako treba napomenuti da između tih oborinskih valova ne treba isključiti mogućnost za kraća sunčana razdoblja na većem dijelu područja.

U srijedu prema večernjim satima zapuhat će vjetar sjevernih smjerova i bura, a temperature zraka će i dalje postupno padati, pa tako u četvrtak očekujemo svježe vrijeme i duž obale.

Prema najnovijim prognostičkim materijalima sve je izglednije da do kraja tjedna ostane nestabilno uz svakodnevnu mogućnost za kratkotrajnu kišu ili pokoji pljusak. Duža stabilizacija vremena i prave ljetne temperature sve su izglednije u drugoj polovici mjeseca, ali i to uzmimo s blagom dozom rezerve.

Naslovna: danas.net.hr

Sličan sadržaj