Nova fronta donosi novo zahladnjenje, pljuskove i buru!

201608091045-IR-EUR-MR-M

Nastavlja se već viđena priča ovog ljeta u kojem jednom tjedno dobijemo osvježenje ili zahladnjenje, a između toga i normalne ljetne temperature. Tako će biti i ovog puta.

Sa sjeverozapada Europe prema našim krajevima spušta se hladna fronta koja će nam donijeti pljuskove s grmljavinom, koji će lokalno biti izraženiji pad temperature zraka te ponovno vjetar koji će stvarati poteškoće u prometu. Ipak, valja naglasiti da se neće ponoviti tako jaka bura kao prošlog tjedna kada je na Krčkom mostu izmjeren za ljeto respektabilan udar od 156 km/h.

Bit će kiše i vjetra a s njim će opet pasti temperature pa će se uglavnom raditi o zahladnjenju, tek prema jugu Kvarnera i osvježenju.
Najviše kiše tijekom srijede mogu dobiti gorski krajevi i zaleđe obale, a prema večeri će mogućnost za oborine rasti i drugdje.

Četvrtak će u prvom svom dijelu također nuditi mogućnost oborina. Bit će svježije pa se tako na Kvarneru uglavnom neće mjeriti više od 25°C, a u ekstremnim slučajevima ni 20°C, dok će u gorju biti potrebne i lagane jakne, uz temperaturu tek 10 do 15°C.

Petak, i dani vikenda topliji i sunčaniji, ali bi temperatura tek u nedjelju mogla opet preko 30°C. Princip “svaki tjedan poremećaj jedan” lako bi se mogao nastaviti, jer i za idući tjedan već sada postoje naznake nove promjene vremena.


Registrirajte se i saznajte još više detalja putem naše REDOVNE I DETALJNE PROGNOZE , koja se po potrebi obnavlja i više puta dnevno za razliku od jednom napisanih tekstova koje ne ažuriramo s promjenama sinoptičke situacije.
——————————————-
Svi NEREGISTRIRANI korisnici koji žele PROGNOZU NA ZAHTJEV za točno određenu lokaciju u točno određeno vrijeme, mogu je dobiti ISKLJUČIVO na broju 060 590 590 gdje na jednoj od opcija ostavljaju lokaciju i vrijeme, te kontakt mobitel na koji šaljemo prognozu.
REGISTRIRANI korisnici svoju prognozu na zahtjev mogu zatražiti i nama u inbox ili putem maila.

Sličan sadržaj